Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • GU Ventures firade 20 år tillsammans med gäster

  [2015-12-02] I år firar GU Ventures 20-årsjubileum som inkubator och investerare i affärsidéer med anknytning till Göteborgs universitet. På tisdagen, den 24 november, samlades ca 250 personer i Aulan på Göteborgs universitet för att fira och träffa entreprenörerna och idégivarna i bolagen och mingla med partners, finansiärer och investerare.

 • Christer Slotte ny docent i biomaterialvetenskap vid Sahlgrenska akademin

  [2015-09-24] Medicine doktor Christer Slotte har antagits som docent i biomaterialvetenskap, institutionen för kliniska vetenskaper vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet från 21 september 2015.

 • Titanpionjär vid Göteborgs universitet avliden

  [2015-01-07] En pionjär inom protesområdet, professor emeritus Per-Ingvar Brånemark vid Sahlgrenska akademin, har avlidit. Brånemark revolutionerade inledningsvis tandvården genom att utveckla osseointegration, ett koncept för att permanent förankra implantat i käkarna. Metoden används idag även för bland annat ben-, arm- och ansiktsproteser.

 • Försök med tankestyrd armprotes överträffar förväntningarna

  [2014-10-22] För första gången någonsin har en konstgjord arm med permanent inopererat styrsystem använts en längre tid. Resultatet är bättre än väntat. Patientens liv har förändrats i stort, men även i smått - han kan nu hantera allt ifrån maskinerna i jobbet till snörningen på sina barns skridskor.

 • Rapport från Sweden Medical Forum i Tokyo

  [2014-03-26] Life Science-konferensen Sweden Medical Forum hölls den sjunde mars på svenska ambassaden i Tokyo. Initiativet till konferensen kom från professor Björn Rydevik vid institutionen för kliniska vetenskaper, Sahlgrenska akademin, och professor Shinichi Kikuchi of Fukushima Medical University.

Visa fler nyheter...

Sidansvarig: Maria Hoffman|Sidan uppdaterades: 2013-09-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?