Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • GU Ventures firade 20 år tillsammans med gäster

  [2015-12-02] I år firar GU Ventures 20-årsjubileum som inkubator och investerare i affärsidéer med anknytning till Göteborgs universitet. På tisdagen, den 24 november, samlades ca 250 personer i Aulan på Göteborgs universitet för att fira och träffa entreprenörerna och idégivarna i bolagen och mingla med partners, finansiärer och investerare.

 • Christer Slotte ny docent i biomaterialvetenskap vid Sahlgrenska akademin

  [2015-09-24] Medicine doktor Christer Slotte har antagits som docent i biomaterialvetenskap, institutionen för kliniska vetenskaper vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet från 21 september 2015.

 • Titanpionjär vid Göteborgs universitet avliden

  [2015-01-07] En pionjär inom protesområdet, professor emeritus Per-Ingvar Brånemark vid Sahlgrenska akademin, har avlidit. Brånemark revolutionerade inledningsvis tandvården genom att utveckla osseointegration, ett koncept för att permanent förankra implantat i käkarna. Metoden används idag även för bland annat ben-, arm- och ansiktsproteser.

 • Försök med tankestyrd armprotes överträffar förväntningarna

  [2014-10-22] För första gången någonsin har en konstgjord arm med permanent inopererat styrsystem använts en längre tid. Resultatet är bättre än väntat. Patientens liv har förändrats i stort, men även i smått - han kan nu hantera allt ifrån maskinerna i jobbet till snörningen på sina barns skridskor.

 • Rapport från Sweden Medical Forum i Tokyo

  [2014-03-26] Life Science-konferensen Sweden Medical Forum hölls den sjunde mars på svenska ambassaden i Tokyo. Initiativet till konferensen kom från professor Björn Rydevik vid institutionen för kliniska vetenskaper, Sahlgrenska akademin, och professor Shinichi Kikuchi of Fukushima Medical University.

Visa fler nyheter...

Sidansvarig: Maria Hoffman|Sidan uppdaterades: 2013-09-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://biomaterials.gu.se/Aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2017-12-11