Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

GU Ventures firade 20 år tillsammans med bolag och många gäster

Nyhet: 2015-11-26

I år firar GU Ventures 20-årsjubileum som inkubator och investerare i affärsidéer med anknytning till Göteborgs universitet. På tisdagen, den 24 november, samlades ca 250 personer i Aulan på Göteborgs universitet för att fira och träffa entreprenörerna och idégivarna i bolagen och mingla med partners, finansiärer och investerare.

GU Ventures VD Klementina Österberg höll tal och berättade om den expansiva utveckling som bolaget haft de senaste åren och att man nu omsätter ca 16 mkr med 16 anställda, vilka stöttar 45 bolag och projekt i inkubatorn inkluderat Handelshögskolans entreprenörsskoleprojekt.

- Vi firar alla de kreativa individer och bolag som vi har haft förmånen att hjälpa och arbeta tillsammans med. Deras verksamheter är ett bevis på att vi har lyckats med vårt uppdrag. Här idag fick vi visa upp den fantastiska impact som dessa verksamheter bidrar med till näringslivs- och samhällsutvecklingen, säger Klementina Österberg. Målet är att lyckas dubbelt så bra nästa 20 års period!

Evenemanget bjöd såväl på mingel med mat och dryck, som en mässa med ett 40-tal utställare med montrar och en fin utställningshäst. Utställarna bestod av ett urval av GU Ventures nuvarande inkubatorprojekten och -bolagen, av alumnibolag och av partners.

- Jag vill rikta ett stort tack till alla 40-talet utställare för deras fina montrar och presentationer, hälsar Andreas Albertsson, ansvarig för eventet och tillika affärsutvecklare och medlem i ledningsgruppen inom GU Ventures.

Ett flertal investerare och finansiärer besökte evenemanget, för att både titta på deras befintliga investeringsobjekt och söka upp nya potentiella investeringar. Besökarna fick även möjlighet att tävla genom att svara på ett frågebatteri om GU Ventures och bolagen. Fem vinnare utses inom kort. Dessutom fick gästerna med sig hem en goodie-bag med ett välfyllt innehåll av gåvor och information.

Sedan 1995 har GU Ventures omsatt över 120 nya affärsidéer, vilka sysselsätter 350 personer och omsätter 250-300 mkr årligen. Bolagen har sammanlagt attraherat över 800 mkr i kapital. GU Ventures har en portfölj med 50 innehav idag, samt har gjort flera goda exits. Flera av bolagen har sålts till industriella tagare, fem av bolagen är noterade och ytterligare fyra till är på väg att noteras, den närmaste i december och övriga under 2016-2017. Branschfördelningen är 25% läkemedel- och bioteknik, 25% medicinteknik, 19% miljö och energi, 18% IT och internet, 10% tjänstekoncept, samt 3% sociala innovationer.
 

AV:

Artikeln publicerades först på: ventures.gu.se

Sidansvarig: Maria Hoffman|Sidan uppdaterades: 2007-10-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://biomaterials.gu.se/Aktuellt/nyheter/Nyheter+Detalj//gu-ventures-firade-20-ar-tillsammans-med-gaster-.cid1339021
Utskriftsdatum: 2017-12-11