Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Guldmedalj till ledande implantatforskare

Nyhet: 2011-09-20

På sistone har Tomas Albrektsson både valts in som hedersledamot i British Society for Specialist Prosthodontic Disciplines och fått den fina utmärkelsen the Gold Medallion Award från American Prosthodontic Society.

The British Society for the Study of Prosthetic Dentistry är ett av de äldsta sällskapen för specialisttandläkare I Storbritannien. På dess hemsida skriver sällskapet att de är mycket glada över att Tomas Albrektsson anslutit sig, eftersom han är internationellt erkänd forskare inom osseointegration.
― Att bli hedersledamot i ett gammalt engelskt sällskap som BSSPD känns alldeles extra glädjande för min personliga del eftersom jag har mycket varma känslor för England sedan jag vistats där en hel del under tidiga tonåren, men också för att jag blivit utvald till denna ära utan att vara tandläkare, säger professor Tomas Albrektsson, som är chef vid avdelningen för biomaterialvetenskap vid Sahlgrenska akademin.

Främsta utmärkelsen

Nyligen tilldelades Tomas Albrektsson också The Gold Medallion Award. Det är den främsta vetenskapliga utmärkelsen från American Prosthodontic Society, en internationell organisation för tandläkare som är intresserade av att ersätta förlorade tänder.
―Nu i höst kommer jag också att ge min 1000:e föreläsning som invited speaker. Det blir i slutet av oktober i Tokyo, och ska handla om experimentella och kliniska resultat med implantat med nanoytor, säger Tomas Albrektsson.

AV:
031-786 30 37

Artikeln publicerades först på: sahlgrenska.gu.se

Sidansvarig: Maria Hoffman|Sidan uppdaterades: 2007-10-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?